همه چیز در بازار اولویت و حاکمیت سقف و کف هاست.

رفته رفته با جمله بالا آشنا میشیم و میفهمیم چرا به این شکل هست،منتها در ابتدا با یک تصویر سقف و کف ها در بازار رو ببینیم:

سقف و کف های ماژور و مینور



در تصویر بالا سقف ها با رنگ قرمز و کف ها با رنگ زرد نشان داده شده اند.بایک نگاه به این تصویر متوجه میشیم که باید در سقف ها وارد معامله فروش شویم و در کف ها وارد معامله خرید!

در مرحله بعدی ما سقف ها و کف ها در بازار را به دو دسته ماژور و مینور تقسیم میکنیم،هماهنطور که از اسم آنها پیداست سقف و کف های ماژور به سقف و کف هایی گفته میشود که روند های کلی نقاط چرخش بزرگ بازار را تعیین میکنند و سقف و کف های مینور به سقف و کف های مابین سقف و کف های ماژور میگوییم به عنوان مثال در تصویر زیر میتوانید نمونه ای از این سقف و کف هارو ببینین.



مفاهیم ماژور و مینور مربوط به دید ما از بازار میشود  در بحث مکدی ها و چرخه ها آشنا شدیم که دید های مختلف تناسبات متفاوت و فرکتالی دیدن بازار برای تحلیل بازار بسیار ضروری و مهم میباشد،و اینجا دقیقا جایی هست که انواع مختلف دیدها مطرح میشود و شما نیاز دارین که برای تحلیل این بازار از چندین نوع دید استفاده کنید.

بهتر است قبل از ادامه یک نگاهی به مطالب " همه چیز درباره مکدی (MACD) " و " همه چیز درباره چرخه ها در بازار فارکس " بیندازید.

در بحث تحلیل قیمت به روش پرایس اکشن ،شما نیاز دارین تا برای دانستن روند کلی بازار سقف و کف هارا شناخته و از سقف و کف های ماژور برای تعیین جهت روند و حرکت بازار استفاده کرده و از سقف و کف های مینور برای تحلیل روند کوتاه مدت بازار استفاده کنید.

همانطور که در بحث مکدی ها این مورد بیان شد استفاده از چندین تناسب برای تحلیل روند قیمت ضروری است.همچنین از بحث چرخه ها ما میدانیم که تحلیل چندین چرخه به ما کمک خواهد کرد تا موج های بزرگ و کوچک را تحلیل کرده و حرکت قیمت را محاسبه کنیم.

سقف در انگلیسی به معنی High ,کف در انگلیسی به معنی Low میباشد.از این پس در نوشته های خود از کلمات های و لو (High , Low) برای مشخص کردن سقف و کف ها استفاده میکنیم

سطوح حمایت و مقاومت

میدانیم بازار فارکس بازاری است دارای حافظه یعنی اتفاقاتی که گذشته افتاده است در تصمیم گیری معامله گران  در آینده و حال بازار دخیل هست.بدین معنی که اگر در گذشته یک سقف یا کف وجود داشته باشد مانند یک دست انداز  و مانع در جهت عبور و حرکت قیمت به سمت بالا یا پایین میتواند اختلال ایجاد کنند و به طور کلی عبور یک قیمت از سمت پایین به بالا در روند صعودی در صورتی که به یک سطح یا های و لو در گذشته برسد،آن سطح برای ما به عنوان مقاومت عمل کرده و در روند صعودی حرکت قیمت به سمت پایین در صورت رسیدن قیمت به یک های یا لو به عنوان یک سطح حمایت در نظر گرفته میشود و برای روند نزولی این مورد برعکس هست یعنی حرکت به سمت بالا با حمایت مواجه شده و حرکت به سمت پایین با مقاومت همراه است.به تصویر زیر توجه کنید:


مثال نزولی :


در اینجا با یک مفهوم دیگری آشنا میشویم که بهش میگیم پولبک یا ریتست کردن سطح شکسته شده که در ادامه بهش میپردازیم و توضیحاتی پیرامون این مورد میدیم.

پولبک یا ریتست (PullBack , Retest)

اگر داخل بازار جزو فعال های بازار فارکس باشید صد در صد با روش های معاملاتی شکست های و لو ها آشنا هستین که وقتی یک سطح شکسته شد در جهت شکست وارد معامله شویم و بتوانیم سود کنیم،ولی مسئله این به این سادگی ها نیست! اگر سطح شکسته شده دوباره در جهت مخالف شکسته شود چه اتفاقی می افتد؟به طبع وارد ضرر خواهید شد و اگر حد ضرر نداشته باشید حساب معاملاتی شما از بین خواهد رفت.

پس موردی که این در این بین مطرح میشود چیست؟درواقع پاسخ به این سوال میباشد که به چه شکست هایی شکست ولید یا قابل قبول میگوییم که بعد از شکست سطح تغییر روند اتفاق بیفتد؟هر سطحی که بعد از شکست قیمت به روی سطح برگردد یا به اصطلاح پولبک کند یا قیمت برای ریتست کردن سطح به آن قیمت برگردد پولبک میگوییم و اگر نتواند سطح را بشکند یک شکست معتبر میگوییم.

هرچند که روش معاملاتی به این شکل درست نیست و باید تحلیل روی قیمت و زمان اتفاق بیفتد.

مثال زیر چند نمونه از پولبک میباشد:

زمان

زمان در بازار فارکس نیز بدست آمده از همین های و لو ها میباشد.باتوجه به بحث چرخه ها که در مطلب "همه چیز درباره چرخه های بازار فارکس" میتوانید بخوانید،اندازه گیری فاصله مابین دو قله در یک چرخه به ما مقدار دوره چرخش آن سیکل را میدهد در داخل بازار این دو قله همان قله و دره های قیمت میباشد.

در این تصویر میبینید که چرخه های بازار به صورت پریودیک در حال گردش میباشند به همین دلیل  میتوان با اندازه گیری فاصله بین دو کف یا دو سقف انتظار داشت در X کندل بعدی یک اتفاق به خصوص بیفتد که در اینجا یک کف ایجاد شده و ما میتوانیم وارد معامله خرید شویم.

همچنین برای پیدا کردن میانگین مناسب نیز اندازه گیری این امواج در بازار اهمیت دارد فاصله بین دو کف یا دو سقف یا فاصله بین سقف و کف میتواند برای بهره گیری از این قابلیت نیز به ما کمک کند در واقع شما میتوانید با بررسی این سقف و کف ها میانگین مناسب ، چرخه های متناسب تایم فریم ورود و خروج و تارگت و حد ضرر را پیدا کنید.

حد سود و حد ضرر در بازار فارکس

باتوجه به توضیحاتی که در مبحث " همه چیز درباره چرخه های بازار فارکس " گفته شد، ما میدانیم که نزدیکترین تارگت برای ما مطمئن ترین و قطعی ترین تارگت میباشد.این مورد صرفا به این دلیل نیست که بگیم چون نزدیکه و پیپ کمتری رو طی میکنه حتما میاد میزنه،کسانی که داخل بازار هستن کامل میدونن که اگر در جهت خلاف باز کنیم حتی یک پیپ هم به سمت تارگت حرکت نمیکنه،بلکه دلیل کاملا ریاضی و هندسی داره و اون هم این هست که قیمت و حرکت قیمت نتیجه ترکیب چندین چرخه در بازار هست کوچترین های و لو ها در بازار نتیجه کوچیترین چرخه هاست پس نزدیکترین تارگت درستترین و مطمئنترین تارگت هست. این گفته نشان از این نیست که بقیه تارگت ها درست نیستند یا تاچ نمیشوند و موارد مشابه بلکه به این دلیل هست که به جای یک ترید طولانی مدت ،این مسیر را به قسمت های کوچک تقسیم کرده و کل مسیر را به صورت تکه تکه معامله کنیم این کار ریسک معامله را تا نزدیک 0 کاهش میدهد.تصویر زیر مربوط به امواج الیوت میباشد که حرکات بازار را نشان میدهد:

پس ما همیشه آخرین های و لو را تارگت قرار میدهیم و اسپات و حد ضرر نیز دوباره از بازار میگیریم در روش ترید با پرایس اکشن حد سود و حد ضرر نیز یک به یک قرار میگیرد.

تصویر زیر تارگت و استاپ بازار را نشان میدهد:


خب این هم توضیحات نستبا کاملی از های و لو ها.

برای توضیحات بیشتر میتونین توی " دوره پرایس اکشن " و  " دوره جامع ایچیموکو " شرکت کنید.

موفق تر باشید.